OPEN FEST 2015 se vydařil

OPEN FEST 2015 se vydařil

Bruntál (jv) – Tradiční hudební přehlídka alternativní kultury našeho regionu se vydařil. Na koncert do Africa pubu v Bruntále zavítalo přes 40 platících diváků, kteří si mohli poslechnout hned kvarteto hudebních uskupení. Jako první se divákům představili ROCKIN´JACKALS z Krnova. Mladá kapela v čele s charismatickou zpěvačkou Danielou předvedla příjemný rock´n´roll a získala si publikum na svou stranu. Jako druzí se prezentovali opavští SCARLETT AVENUE se svým mohutným metalcoreovým nářezem. Ač věkově ještě mladá kapela, předvedli SA zajímavý a energický výkon. Hlavní taháky večera však přišly na řadu v zápětí. Staří harcovníci HC3 z Oder svou kapelu uvedli v činnost po delší pauze, přesto to na jejich výkonu nebylo znát. Kdysi striktně hardcoreové uskupení přidalo do své tvorby prvky nu-metalu a precizně zahraný set vlastní tvorby měl u fanoušků zasloužený ohlas. Zlatým hřebem večera pak byli veskrze pozitivní SVATÝ JIDÁŠ z Brašulova a okolí. Veteráni punkové scény s prvky ska a dechovou sekcí zahráli k bujarému tanci své hity jako „Ptáci“, „Traktor“ nebo „Emílek“.  Jejich vystoupení bylo a skutečným vrcholem vydařeného večera. V přestávkách mezi jednotlivými vystoupeními pořadatelé z organizace OPEN HOUSE o.p.s. čile diskutovali s přítomnými návštěvníky o své činnosti, principech a významu sociální práce pro jednotlivce i celá města. „Letošní ročník Open Festu se vydařil. Děkujeme všem vystupujícím muzikantům, fanouškům i personálu Africa Pubu za příjemný večer a budeme se těšit na příští setkání,“ uvedla ředitelka organizace Bc. Romana Daněčková.

 

Zhodnocení projektu

Projekt/ akci se povedlo uspořádat v plánovaném termínu - podzim 2015.

I pře změnu majitele Africa Pubu, jsme se na koncertě domluvili na tomto již tradičním místě. Do budoucna se nebráníme alternativě - změně místa.

Pozvali jsme dvě kapely zvušnějšího jména, z nich jednu z blízkého okolí (Horní Město), jednu začínající z Krnova a jednu taky spíše nováčka na poli hard-core z Opavy.

Atmosféra při koncertě byla výborné, fanoušci si akci velmi pochvalovali jak co do kvality muziky, tak do zajištění akce i atmosféry. Byli rádi za rozmanitý žánrový rozsah koncertu, který nijak nezasáhl do celistvosti akce.

Zpracovali:

Bc Romana Daněčková a Jiří Vlček, 18. 12. 2015